ιστορίες της Κουζίνας | Αγκινάρες γεμιστές!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
8 αγκινάρες
200 γρ. μανιτάρια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
120 γρ. φυτικό τυρί light
4 κουταλιές ελαιόλαδο
20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι
Πώς να τις φτιάξετε:
Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Κόβετε το κοτσάνι, βγάζετε τα πράσινα φύλλα ένα-ένα, κόβετε τις καρδιές στη μέση, αφαιρείτε το χνούδι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχετε λαδώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια, την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και μοιράζετε το μείγμα στις αγκινάρες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και φρυγανιά τριμμένη, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε τις ψήνετε τις αγκινάρες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλετε το φαγητό από το φούρνο ρίχνετε το τυρί και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Social media