26Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα με μπρόκολο και ξηρούς καρπούς!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

Για τη σαλάτα:

4 κούπες βρασμένο μπρόκολο
½ κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
¼ κούπας ηλιόσποροι ή καρύδια ή ωμα αμύγδαλα
¼ κούπας σταφίδες
1/3 κούπας θρυμματισμένη φέτα

Για το dressing:

½ κούπα γιαούρτι 0%
½ κουτ. σούπας μαγιονέζα light
1½ κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να την φτιάξετε:

Αναμείξτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ τοποθετείστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Περιχύστε με το dressing που παρασκευάσατε. Πριν σερβίρετε παγώστε για λίγη ώρα το πιάτο. Σερβίρετε!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: 1/3 συνταγής
Θερμίδες: 143 kcal
Πρωτεΐνη: 5,2 γρ.
Υδατάνθρακες: 14 γρ.
Λίπος: 7,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,7 γρ.