ιστορίες της Κουζίνας | Σπαγγέτι με αρακά!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
500 γρ. σπαγγέτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
1 κόκκινη πιπέρια (κέρατο) λεπτοκομμένη
Xυμό από 2 λεμόνια
200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
20 γρ. μαϊντανό
Πώς να τα φτιάξετε:
Σε ένα βαθύ και αντικολλητικό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά για λίγα λεπτά. Ρίξτε το χυμό λεμονιού. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα τελευταία 2′ λεπτά, ρίξτε τον αρακά στα μακαρόνια που βράζουν. Ξεπλύνετε κανονικά τα μακαρόνια με τον αρακά στο σουρωτήρι όπως κάθε άλλοτε. Ρίξτε τα στο τηγάνι, ανακατέψτε να ενωθούν με το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίξτε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε για τελευταία φορά πολύ καλά.
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Θερμίδες: 462 kcal
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Υδατάνθρακες: 82 γρ.
Λίπος: 11 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6 γρ.
Ζάχαρη: 4 γρ.
Αλάτι: 0,03 γρ.
Social media