25Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Πάστα κόκκινης πιπεριάς (Harissa)!

Η πάστα κόκκινης πιπεριάς (Harissa) χρησιμοποιείται στην κεντρική Ανατολή αλλά και σε πολλές Αφρικάνικες και Ταϋλανδέζικες συνταγές. Η παρασκευή της είναι εύκολη και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μήνες. Άπαξ την ανοίξετε και τη χρησιμοποιήσετε πρέπει να την καταναλώσετε σε 1 εβδομάδα.

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 100γρ. πάστα):

100 γρ. αποξηραμένες, κόκκινες, καυτερές πιπεριές
8 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και πολύ λεπτά κομμένες
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
1 κ.σ. αλάτι

Πώς να την φτιάξετε:

Τοποθετείστε τις πιπεριές σε μπολ με νερό. αφήστε να μουλιάσουν για 30-45 λεπτά. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και κρατήστε το νερό. Τοποθετείστε όλα τα συστατικά σε ένα πολυμίξερ ή σε μπλέντερ και κάντε το μείγμα πουρέ. Προσθέστε λίγο-λίγο νερό (σε αυτό που μούλιασαν οι πιπεριές) όσο χρειάζεται για να έχει απαλή υφή πάστας. Βάλτε την σε ένα γυάλινο βάζο, αεροστεγώς κλεισμένη, και διατηρήστε την στο ψυγείο για 3 μήνες. Εκτός και αν την χρησιμοποιήσετε, τότε θα πρέπει να καταναλωθεί σε 1 εβδομάδα.

Καλή απόλαυση!