ιστορίες της Κουζίνας | Κοτόπουλο γεμιστό με λαχανικά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό (περίπου) κοτόπουλο
4 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Για τη γαρνιτούρα των λαχανικών:
2 κομμένα κρεμμύδια σε τέταρτα
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια
200 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο θυμάρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πώς να το φτιάξετε:
Αναμειγνύετε το ψωμί με το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό και το ράβετε καλά. Αλείφετε εξωτερικά το κοτόπουλο με βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180°C για 50′-60′ λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά της γαρνιτούρας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 10′ λεπτά, τους προσθέτετε το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνετε να τηγανισθούν για 15′ λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά για να μη λιώσουν. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το συνοδεύετε με τη γέμισή του και τη γαρνιτούρα των λαχανικών.
Καλή όρεξη!
Social media