ιστορίες της Κουζίνας | Μυδοπίλαφο με άνηθο!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
250 γρ. μύδια
150 γρ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές
2 κούπες ρύζι άγριο ελαφρώς βρασμένο
2 κουταλάκια γλυκού τσίλι (σε νιφάδες)
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε:
Πλένουμε τα μύδια καλά και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και προσθέστε τα μύδια. Συνεχίστε το σοτάρισμα και στην συνέχεια βάλτε και τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι πιπέρι. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μη τελειώσει σωθεί το νερό μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και τα μύδια. Σερβίρετε!
Καλή όρεξη!
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 328 kcal
Πρωτεΐνη: 14,8 γρ.
Υδατάνθρακες: 52 γρ.
Λίπος: 12,3 γρ.
Social media