20Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Τρούφες καρύδας με φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 20-25 τεμάχια):

½ κούπα χουρμάδες (αποξηραμένους)
¼ κούπα φιστίκια κελυφωτά
¼ κούπας αποξηραμένη καρύδα
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 κουτ. γλυκού βανίλια σκόνη ή ένας λοβός

Για την επικάλυψη:

Αποξηραμένη καρύδα
Τεμαχισμένα φιστίκια

Πώς να τις φτιάξετε:

Εάν οι χουρμάδες είναι πολύ σκληροί, βυθίστε τους για 10′-15′ λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και ανακατέψτε τα έως ότου γίνουν πάστα. Προσθέστε περισσότερο λάδι καρύδας εάν τα υλικά δεν συγκρατούνται μεταξύ τους. Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Σε ένα μπολ έχετε ανακατέψει την καρύδα και τα φιστίκια για την επικάλυψη. «Πανάρετε» κάθε τρούφα μέσα στο μπολ και τις τοποθετείτε σε ειδικά χαρτάκια. Αποθηκεύστε τις σε αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση!