19Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Κολιός στο φούρνο με σάλτσα μαϊντανού!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα):

6 μέτριους κολιούς καθαρισμένους και ανοιγμένους στα δύο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μικρές σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
1 πρέζα κύμινο
1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
½ κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς να τον φτιάξετε:

Βάζετε στο μπλέντερ το μαϊντανό μαζί µε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό από τα λεμόνια, το κύμινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Απλώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνετε µε το μείγμα. Τα σκεπάζετε µε μια μεμβράνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για µία-δύο ώρες.

Πριν τα βάλετε στο φούρνο πασπαλίζετε µε μπόλικο φρέσκο πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!