12Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Φιλέτο μοσχαριού με μανιτάρια και κρασί!

Υλικά που θα χρειαστείτε (Για 4 άτομα):

4 φιλέτα μοσχαριού χωρίς το λίπος (180 γρ. το καθένα)
αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες φρέσκα μανιτάρια τεμαχισμένα
¾ κούπας ροζέ κρασί
¼ κούπας μπαλσάμικο
¼ κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι

Πώς να το φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος όπου έχετε ρίξει 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοκκινίσουν βάλτε τα στο φούρνου για περίπου 15′ λεπτά. Εν τω μεταξύ, ρίξτε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ψήστε τα μανιτάρια. Προσθέστε μετά από 5′ λεπτά το κρασί και μετά από άλλα 5′ λεπτά προσθέστε το μπαλσάμικο. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι. Περιχύστε τα φιλέτα με τη σος που φτιάξατε και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 381 kcal
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Υδατάνθρακες: 10,1 γρ.
Λίπος: 21 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,6 γρ.



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email