ιστορίες της Κουζίνας │ Gingerbread τα λατρεμένα μου!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 κουταλάκια τζίντζερ σκόνη
- 4 κουταλάκια κανέλα σκόνη
- 1 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κουταλάκι πιπέρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 250 γρ.βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη με μελάσα
- 300 γρ. μέλι
Για το ντεκόρ
- 2 ασπράδια αυγών
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμός από 1 λεμόνι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής
Πώς να τα φτιάξετε:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Παράλληλα προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη την ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, για να σφίξει το μείγμα. Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο 3εκ. περίπου και κόβουμε με κουπ-πατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 14′-15′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και το χρώμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Καλή επιτυχία!
Ιωάννης Ζούμπουλας | Chef
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ-ΤΑΞΙΔΕΥΩ-ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ: Αγαπώ να μαγειρεύω με την «καρδιά» μου για τους φίλους μου! Ταξιδεύω συχνά, γιατί «παθιάζομαι» να ανακαλύπτω νέες γεύσεις, αρώματα, κουλτούρες, τεχνικές και τρόπους «παντρέματος» των υλικών. Και… επειδή δεν είμαι «μοναχοφάης», θέλω να μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας! Γιατί στην μαγειρική… μυστικά δεν «χωράνε»!!!
Social media