17Ιούν

ιστορίες της Κουζίνας | Πατάτες γιαχνί με κουνουπίδι!

Υλικά που θα χρειαστείς:

8 πατάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
½ κουνουπίδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 δαφνόφυλλα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς να τις φτιάξεις:

Ζέστανε σε κατσαρόλα τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Σόταρε σε χαμηλή φωτιά για 4′ λεπτά περίπου,ανακατεύοντας συχνά. Ρίξε τον πελτέ, ανακάτευε καλά και σβήσε με το νερό. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να βράσουν για 10′ λεπτά περίπου. Πρόσθεσε το κουνουπίδι. Συνέχισε το βράσιμο για 10′ ακόμη λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες και να μειωθούν τα υγρά. Βγάλε το φαγητό από τη φωτιά, αφαίρεσε τη δάφνη.

Καλή όρεξη.

Θερμίδες: 1 μερίδα (250g) πατάτες γιαχνί με κουνουπίδι αποδίδουν 350 θερμίδες (Kcal).