22Ιαν

ιστορίες της Κουζίνας │ Κοτόπουλο κοκκινιστό με φέτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γρ. φέτα
6 μπούτια κοτόπουλου
1 κ.σ. + 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 μεγάλες λιωμένες σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι

 Πώς να το φτιάξετε:

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια ρηχή κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για 10´ λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5´ λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το ζουμί του, τη ρίγανη και το πιπέρι. Προσθέτουμε τέλος, ξανά τα μπουτάκια στη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40´ λεπτά. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα σε κομματάκια και πασπαλίζουμε από πάνω. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15´ λεπτά.

Καλή Όρεξη!

ΥΓ. Συνοδέψτε το με χυλοπίτες, είναι όνειρο! Οι συνολικές θερμίδες με χυλοπίτες  είναι 580 kcal.



 

 

Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email