ιστορίες της Κουζίνας | Σαλάτα µε γαλοπούλα και σάλτσα πορτοκαλιού!
Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6-8 άτομα):
Καρδιές από 2 κόκκινα ραντίτσιο
1 μικρό αντίδι
2 χοντρές φέτες καπνιστής γαλοπούλας
10-12 μούσμουλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
Υλικά για τη σάλτσα:
Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 κουταλάκι γλυκού. μουστάρδα ντιζόν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να την φτιάξετε:
Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, κατά προτίμηση µε το χέρι.
Κόβετε τη γαλοπούλα σε μακρόστενα στικς των 4-5 εκ. σε μήκος και περίπου 2-3 εκ. σε πλάτος.
Φτιάχνετε τη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά. Κουνάτε καλά μέχρι να ενωθούν και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Τοποθετείτε τη σαλάτα στη βάση ενός μεγάλου ρηχού μπολ σερβιρίσματος, σκορπίζετε τη γαλοπούλα και τα μούσμουλα και απλώνετε γενναιόδωρα από πάνω τη σάλτσα. Ανακινείτε ελαφριά µε τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να ανακατευτούν τα υλικά και σερβίρετε αμέσως.
θερμίδες: 1 μερίδα αποδίδει 145 θερμίδες (Kcal).
Καλή σας όρεξη!
Social media