16Μαρ

Το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Για μαλακό και νόστιμο χταπόδι!

Το χταπόδι για να μαλακώσει, θέλει χτύπημα και παραγούλιασμα και μετά προσεκτικό ψήσιμο ή βράσιμο. Το χτύπημα, το κάνει πιο μαλακό και το παραγούλιασμα (το τρίψιμο) βοηθά να φύγουν οι χρωστικές ουσίες από το δέρμα του, που το κάνουν να αλλάξει χρώμα. Εάν δεν παραγουλιαστεί, δεν τρώγεται, γιατί αυτές οι χρωστικές, το κάνουν πολύ αλμυρό και δυσάρεστο στη γεύση!

Προσοχή στο βράσιμο: Το παρατεταμένο σιγανό βράσιμο, για πάνω από μια ώρα, ανάλογα και με το βάρος του χταποδιού, προκαλεί εκτός από το ψήσιμο των μυϊκών ινών, τη διάλυση του κολλαγόνου και έτσι το χταπόδι διαλύεται και χάνει τη γεύση του!