ιστορίες της Κουζίνας │ Σουβλάκια με φιλέτα ψαριού και λαχανικά!
Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
4 μπαρμπούνια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα τσακώνικη
1 τορτίγια
8 μανιτάρια πλευρώτους μέτρια
4 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 κλωναράκια βασιλικό
100 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντοματίνια Σαντορίνης
Αλάτι και πιπέρι
Πώς να τα φτιάξεις:
Φιλετάρουμε τα μπαρμπούνια και τα μαρινάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και λίγο δενδρολίβανο, για 2 ώρες. Κόβουμε τις πιπεριές σε τέταρτα, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε οκτώ ροδέλες και την τορτίγια στα οκτώ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ραντίζουμε με αυτό τα λαχανικά. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις τορτίγιες και τις αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε καυτή σχάρα ψήνουμε πρώτα τα λαχανικά και μετά τα φιλέτα μπαρμπουνιού. Βάζουμε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ λαχανικά, τορτίγια, ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο από το λάδι βασιλικού.
Καλή σας όρεξη!
θερμίδες: Ένα σουβλάκι μπαρμπουνιού αποδίδει 140 θερμίδες (Kcal).
Social media