Το Εξπρές του Διαιτολογίου │ «Μια φορά και έναν καιρό», ήταν ένα «υπέρ-τρόφιμο» που το έλεγαν «Παντζάρι»! Και αυτό…δεν είναι καθόλου «παραμύθι»!!!
Το παντζάρι (Beta vulgaris), ή κοκκινογούλι, είναι φυτό της οικογένειας Αμαρανθοειδή, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή ως Χηνοποδιοειδή! Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο!
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φολικό οξύ. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου του Έξετερ, τα παντζάρια βελτιώνουν την αντοχή κατά 16%.
Εάν είστε αθλητής και σας αρέσουν τα παντζάρια, τότε η καθημερινή κατανάλωση αυτών, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, κοντά σε περιόδους προετοιμασίας, ενδέχεται να βελτιώσει κατά 2 με 3% την απόδοσή σας!
Ο χυμός τους, βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης! Το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθάει την απορρόφηση του ασβεστίου. Επίσης, έχουν καθαρτικές ιδιότητες!
Social media