27Οκτ

ώρα για Φίτνες │ Άσκηση, απώλεια βάρους και Crossfit!

Η άσκηση είναι ευεργετική για την απώλειας βάρους γιατί συμβάλλει στον αριθμό των θερμίδων που καίτε. Επομένως, όσο πιο συχνά ασκείστε, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Δραστηριότητες οι οποίες κρατούν τον καρδιακό ρυθμό σας σε υψηλά επίπεδα είναι πιο αποτελεσματικές στο κάψιμο θερμίδων. Ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά αλλά δεν γίνεται πάντα κατανοητός.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι ο ελάχιστος αριθμός θερμίδων ή ενέργειας που απαιτείται για να τροφοδοτήσει της ζωτικής σημασίας λειτουργίες συμπεριλαμβανομένων της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος και των λειτουργιών του εγκεφάλου. Όταν ασκούμαστε, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται εξαιτίας των χημικών και ορμονικών αλλαγών και αυτό παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το πέρας της άσκησης.

Με τη προπόνηση Crossfit, ο ασκούμενος ακολουθεί μια σειρά από ασκήσεις αερόβιου τύπου όπως το τρέξιμο, η κωπηλατική και στη συνέχεια, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, όπως καθίσματα, κάμψεις και έλξεις. Οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται η μία μετά την άλλη και συμπεριλαμβάνουν όλους τους βασικούς μύες του ανθρώπινου σώματος. Αυτό κρατά τον καρδιακό ρυθμό σε υψηλά επίπεδα για όλη την διάρκεια της προπόνησης, η οποία συνήθως διαρκεί περίπου 20′ με 30′ λεπτά. Η προπόνηση Crossfit αυξάνει σε σημαντικό βαθμό των αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης και επιπλέον επειδή προκαλείται αύξηση της μυϊκής μάζας, αυξάνεται και ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας.

Ο μυϊκός ιστός απαιτεί θερμίδες για να διατηρήσει τη λειτουργία και τη δομή του και αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες ανά πάσα στιγμή της ημέρας, καθώς και κατά την διάρκεια του ύπνου.
Η άσκηση με χαμηλή ένταση υποστηρίζεται πως καίει περισσότερο λίπος από ό, τι η άσκηση με υψηλή ένταση. Στην πραγματικότητα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό λίπους καίγεται σε άσκηση με χαμηλή ένταση, αλλά οι περισσότερες θερμίδες καίγονται συνολικά σε άσκηση με υψηλή ένταση. Ο ακριβής αριθμός των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης υψηλής έντασης Crossfit  εξαρτάται από το σωματικό βάρος σας.

Γεώργιος Κουρλιάς

Fitness & Personal Trainer

Επικοινώνησε μαζί μου