17Ιούλ

Διατροφή στις διακοπές

Έχετε πολύ χρόνο και ράθυμη διάθεση, θέλετε να κακομάθετε λιγάκι τον εαυτό σας μετά από ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα με δουλειές και υποχρεώσεις. Δεν ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα άλλωστε, θα σκεφτείτε «Σε διακοπές είμαι, θα τα κάνω όλα με τον δικό μου τρόπο και διαφορετικά». Οι αλλαγές αυτές είναι αναγκαίες και θεμιτές, άλλωστε σε τέτοιες περιόδους ανεμελιάς και ξεκούρασης χαλαρώνουμε, τρώμε παραπάνω γεύματα από ότι συνηθίζαμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να παθαίνει ένα είδος σοκ από τις ξαφνικές διατροφικές αλλαγές. Τα κιλά συσσωρεύονται πιο γρήγορα και γυρίζουμε πίσω με τις αποσκευές εκτός από άπλυτα και κάποια extra κιλά.

H Light Life, σας συμβουλεύει να μην κάνετε εκπτώσεις στην καλοκαιρινή σας διάθεση, ούτε στις ατελείωτες ώρες στην παραλία, αλλά ούτε και στις βόλτες στα σοκάκια. Σας προτρέπει να αγαπήσετε το σώμα σας και να αποφύγετε κάποιες κλισέ διατροφικές συνήθειες και ατασθαλίες των διακοπών που συνήθως συνοδεύονται από πολλά και συχνά λιπαρά γεύματα, αναψυκτικά και παγωτά υπερπαραγωγή. Να τρώτε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα, ελαφρά γεύματα, όπως κοτόπουλο στη σχάρα, πολλές σαλάτες, χόρτα, ψητά λαχανικά, βραστά παντζάρια και αρκετά ψητά ψάρια! Αποφύγετε τα τηγανιτά ψάρια, τις πατάτες και τις σάλτσες. Άλλωστε τίποτα δεν συγκρίνεται με την απόλαυση ενός φρεσκότατου ψαριού ψημένου στα κάρβουνα απολαμβάνοντας το δίπλα στην θάλασσα.

Συνοδεύεστε τις βραδινές σας εξόδους με ένα ποτήρι λευκό κρασί που είναι ενδεδειγμένα χαμηλότερο θερμιδικά σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ. Εάν πάλι προτιμάτε το κόκκινο κρασί, θα είστε πάλι ωφελημένοι, γιατί είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες πάρα πολύ σημαντικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η κ. Ευαγγελία Ζευκιλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος της Light Life επισημαίνει «Παν μέτρον άριστον! Σε ότι αφορά το κόκκινο κρασί ένας άνδρας μπορεί να καταναλώσει περίπου 2 ποτήρια ημερησίως ενώ μια γυναίκα 1 ποτήρι. Τα νούμερα αυτά ανταποκρίνονται στην ημερήσια φυσιολογική κατανάλωση ενός υγιούς ατόμου. Στην περίπτωση κάποιου ιατρικού προβλήματος τα παραπάνω αγνοούνται. Πάντα να ακολουθείτε την συμβουλή του θεράποντος γιατρού σας».

Σας ευχόμαστε καλές και ευτυχισμένες διακοπές!!!!

 

liakopΕυαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]