Γρανίτα καρπούζι
Υλικά
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας νερό
5 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη στο νερό, βράζετε για 2′ και αφήνετε να κρυώσει. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το 5 καρπούζι χωρίς κουκούτσια με το χυμό λεμονιού και περνάτε από σήτα. Προσθέτετε το σιρόπι, ανακατεύετε και τοποθετείτε σε φαρδύ δοχείο. Βάζετε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 4 φορές. Σερβίρετε.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media