10Δεκ

το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Τρώτε περισσότερο ψάρι, στόχος είναι δύο μερίδες την εβδομάδα και η μία από αυτές θα πρέπει να είναι λιπαρό!

Τα ψάρια αποτελούν «κλασική αξία» στη Μεσογειακή διατροφή, βρίσκονται στο μέσο της Μεσογειακής πυραμίδας, και συστήνεται να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση, κατά προτίμηση από 1-2 φορές. Να θυμάστε ότι μία μερίδα ψάρι είναι περίπου 140 γραμμάρια μαγειρεμένο βάρος.

Τα λιπαρά ψάρια είναι από τις λίγες φυσικές πηγές τροφίμων, πλούσια σε βιταμίνη D, πολύ σημαντική για την υγεία των οστών. Στα λιπαρά ψάρια συμπεριλαμβάνετε ο σολομός, ο φρέσκος τόνος, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και η πέστροφα.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από φρέσκα, κατεψυγμένα, καπνιστά και κονσερβοποιημένα ψάρια, αλλά να θυμάστε, ότι το καπνιστό ψάρι περιέχει αλάτι, καθώς και τα κονσερβοποιημένα, γι ‘αυτό πρέπει να διαβάζετε τις διατροφικές ετικέτες και κυρίως την περιεκτικότητα που έχουν σε αλάτι (NaCl).



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email