11Μαρ

Το συκώτι παράγει την περισσότερη “καλή” χοληστερόλη

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Ουέικ Φόρεστ, το συκώτι παράγει την περισσότερη καλή χοληστερόλη. Μια έρευνα (που έγινε σε ποντίκια) έδειξε ότι το 80% της καλής χοληστερόλης HDL -που κυκλοφορεί στο αίμα- παράγεται από το συκώτι. Χαμηλά επίπεδα της HDL χοληστερόλης αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ακόμα και όταν η συνολική χοληστερόλη είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι παράγεται σε διάφορα σημεία του οργανισμού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν μελλοντικά στη δημιουργία φαρμακευτικής θεραπείας για πολλές ασθένειες.

Διαβάστε σχετικά
Δείκτης μακροζωίας η “καλή” χοληστερόλη

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life