11Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Τα οφέλη του ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο είναι το πιο φυτικό λάδι για το σώμα και τους ιστούς του, της καρδιάς συμπεριλαμβανομένης. Η μεγάλη χρησιμότητά του έγκειται αφενός στην βιταμίνη Ε που περιέχει, αφετέρου στο γεγονός ότι η συχνή χρήση του αποκλείει ή περιορίζει δραστικά την κατανάλωση άλλων ειδών λαδιού ή λίπους, που είναι πιθανόν βλαβερά για την υγεία. Μεταξύ άλλων, ερευνάται και κατά πόσον το ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέπει την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Επίσης, φαίνεται πως η κατανάλωση ελαιόλαδου μειώνει και την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου στον οισοφάγο

Τι να προσέξετε: Το ελαιόλαδο είναι υγιεινό και χρήσιμο, αλλά παρέχει και πολλές θερμίδες. Η υπερβολή στην κατανάλωση του, αντί για οφέλη, μπορεί να προκαλέσει -με έμμεσο τρόπο- κάποια προβλήματα υγείας, δηλαδή προβλήματα που πηγάζουν από την παχυσαρκία. Το καλύτερο λάδι, από πλευράς διατροφικών στοιχείων και εν γένει ποιότητας, είναι το βιολογικό δηλαδή εκείνο που αν και ακριβότερο, παρασκευάζεται με πιο αγνό τρόπο. Δεύτερη επιλογή είναι το παρθένο ελαιόλαδο και το έξτρα παρθένο.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life