Δείκτης μακροζωίας η “καλή” χοληστερόλη
Ποιές τροφές τη βελτιώνουν;
Η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών μπορεί να αυξήσει την “καλή” χοληστερόλη (HDL) και ταυτόχρονα να μειώσει τα τριγλυκερίδια και την “κακή χοληστερόλη” (LDL). Τέτοια λιπαρά βρίσκονται στο ελαιόλαδο και στα φυτικά έλαια, στα καρύδια και στο αβοκάντο.
Κάποιες τροφές, όπως τα φιστίκια, ο αρακάς, οι ηλιόσποροι και το καλαμπόκι, μπορούν επίσης να βελτιώσουν την HDL. Άλλοι τρόποι αύξησης της HDL είναι η συστηματική σωματική άσκηση, η μέτρια χρήση αλκοόλ και η διακοπή του καπνίσματος. Επίσης, τα συμπληρώματα ασβεστίου έχει φανεί ότι αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα της HDL.
Διαβάστε σχετικά
Η τακτική και ήπια άσκηση βοηθά στη μείωση του βάρους
Το συκώτι παράγει την περισσότερη “καλή” χοληστερόλη
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος / Ιδρυτής Light Life
Social media