09Απρ

ιστορίες της Κουζίνας | Κοτόπουλο στη κατσαρόλα με κολοκυθάκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτοµα): 1 κιλό γλιστρίδα 1 κιλό κολοκυθάκια (πολύ µικρά) 1 κοτόπουλο σε κοµµάτια 2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα 2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα ψιλοκοµµένο σκόρδο ½
06Απρ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμη παραδοσιακή φασολάδα!

Υλικά που θα χρειαστείς: 500 γρ. φασόλια ξερά 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 400 γρ. ντοματάκια 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 3 κλωνάρια σέλινο Λίγο αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
03Απρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας!

Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 500γρ. ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου 2 ποτήρια νερό περίπου 1 κοφτό
31Μαρ

Άσσος, στο μανίκι σου | Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι και μυρίζει…

Άσσος, στο μανίκι σου! Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι, για να μην μυρίσει το σπίτι σου, Οεοοο; Ξεκινώ αυτή την στήλη, βάζοντας το κουνουπίδι – πρώτο και καλύτερο – στο «κάδρο»! Είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών  λαχανικών.
30Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Το ταχίνι και το σουσάμι είναι ευεργετικά για την υγεία!

Το ταχίνι και το σουσάμι είναι σίγουρα δύο τρόφιμα πραγματικά αγνά κι ωφέλιμα, που λαοί όπως οι Ασσύριοι και οι Αιγύπτιοι, αλλά και οι Κινέζοι, είχαν ανακαλύψει χιλιάδες χρόνια πριν. Επιστημονικές μελέτες από ξένα και ελληνικά ερευνητικά
26Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Γιαούρτι με ταχίνι, μήλο και σταφίδες!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 4 άτομα): 4 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά 2 κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 1 μήλο κομμένο για το στόλισμα σε λεπτές φέτες Λίγες σταγόνες λεμονιού ή λάιμ ξύσμα ενός πορτοκαλιού
25Μαρ

ημερολόγιο Διατροφής │ Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Η Τεσσαρακοστή είναι η πιο αυστηρή νηστεία για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την καθιέρωσή της, περί τον 4ο αιώνα μ.χ., προβλέπεται κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή
24Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Παραδοσιακή συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Παραδοσιακά την ημέρα του Ευαγγελισμού, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, σε κάθε σπίτι μπαίνει τηγάνι για παστό μπακαλιάρο που συνοδεύεται φυσικά από σκορδαλιά! Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός, όμως το πιο βασικό είναι το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου.
23Μαρ

φουντ Μπλόγκερ │ Εσύ γνωρίζεις…τι είναι το seitan;

Αν και στους Vegan είναι γνωστό, στο ευρύ κοινό είναι μια λέξη που σήμερα θα βρει την εξήγησή της! Το seitan, είναι ένα υποκατάστατο κρέατος, για όσους επιθυμούν, να απομακρύνουν το κρέας από τη διατροφή τους, το οποίο φτιάχνεται από σιτάρι και
18Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας │ Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα): ½ κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι 200 γρ. βούτυρο 2 ζωμούς κοτόπουλου 1 λίτρο νερό 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο 250 ml κρασί λευκό ξηρό 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη