28Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Πεντανόστιμα μεθυσμένα τρουφάκια!

Υλικά που θα χρειαστείς: Για τα τρουφάκια: 1 κουτί μπύρα 330 ml 660 ml καλαμποκέλαιο (μπορείς να το μετρήσεις στο κουτάκι της μπύρας) 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4
26Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Egg festival: 9 τρόποι για να τα φτιάξεις που τα «σπάνε»!

«Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν τρως» λέει ο λαός και επειδή «δηλώνω» πάντα έτοιμη (σε αυτή την ζωή) να «σπάσω» αυγά, εκ πείρας, σου δίνω και 9 διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο για να τα «σπάσεις» αλλά
22Μαΐ

Βανίλια «υποβρύχιο»: το γλυκό της χαμένης αθωότητας!

Σε όποια ηλικία και εάν βρίσκεσαι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γευτεί αυτό το υπέροχο γλυκό, που είναι συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια! Θυμάμαι με νοσταλγία, τα απογεύματα στις δροσερές αυλές των καλοκαιρινών μας προορισμών,
20Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Σολομός σκορδάτος στον φούρνο!

Υλικά που θα χρειαστείς (Για 6 άτομα): 700 γρ. σολομό 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένος 5 φέτες λεμόνι 1 κουταλιά της σούπας κάρυ (σε σκόνη) Αλάτι Φρέσκο τριμμένο πιπέρι Πώς να τον φτιάξεις:
15Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πεντανόστιμα λευκά φασόλια με λάχανο!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα): 500 γραμμάρια λευκά φασόλια, μέτρια 1 μικρό λάχανο 6-8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα 2-3 κλωνάρια σέλινο 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες Μπούκοβο Αλάτι  Πώς να τα
13Μαΐ

Άσσος, στο μανίκι σου | Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι και μυρίζει…

Άσσος, στο μανίκι σου! Τι κάνεις όταν βράζεις κουνουπίδι, για να μην μυρίσει το σπίτι σου, Οεοοο; Ξεκινώ αυτή την στήλη, βάζοντας το κουνουπίδι – πρώτο και καλύτερο – στο «κάδρο»! Είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών  λαχανικών.
11Μαΐ

ιστορίες της Κουζίνας | Κοτόπουλο στη κατσαρόλα με κολοκυθάκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτοµα): 1 κιλό γλιστρίδα 1 κιλό κολοκυθάκια (πολύ µικρά) 1 κοτόπουλο σε κοµµάτια 2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα 2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα ψιλοκοµµένο σκόρδο ½
26Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Πανεύκολη και μυρωδάτη λεμονόπιτα με γιαούρτι!

Εάν σου αρέσει το λεμόνι φτιάξε αυτή την συνταγή. Αφού την σιροπιάσεις άφησέ την να κρυώσει στο ταψί. Πάγωσέ την  στο ψυγείο και θα µε θυμηθείς! Είναι ακόμα ωραιότερη την επόμενη μέρα. Υλικά που θα χρειαστείς (για
24Μαρ

ιστορίες της Κουζίνας | Παραδοσιακή συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Παραδοσιακά την ημέρα του Ευαγγελισμού, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, σε κάθε σπίτι μπαίνει τηγάνι για παστό μπακαλιάρο που συνοδεύεται φυσικά από σκορδαλιά! Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός, όμως το πιο βασικό είναι το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου.
24Μαρ

ημερολόγιο Διατροφής │ Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Η Τεσσαρακοστή είναι η πιο αυστηρή νηστεία για την ορθόδοξη εκκλησία. Από την καθιέρωσή της, περί τον 4ο αιώνα μ.χ., προβλέπεται κατά τα μοναχικά πρότυπα ξηροφαγία με τους πιστούς να τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα κι αυτή