27Μαρ

το Εξπρές του Διαιτολογίου │ Μειώστε τα κορεσμένα λίπη και τη ζάχαρη!

Αν  και χρειαζόμαστε το λίπος στη διατροφή μας (για την παροχή των βασικών λιπαρών οξέων και για την  απορρόφηση των λιποδιαλυτών  βιταμινών  A, D, E και Κ ), το λίπος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, καθότι παρέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο , περισσότερο από το διπλάσιο από  τους υδατάνθρακες και  τις πρωτεΐνες. Τροφές που περιέχουν  κορεσμένα λιπαρά, όπως το βούτυρο, τα γλυκά,  η κρέμα γάλακτος, το τυρί , αυξάνουν τα  επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα,  γι αυτό πρέπει να αντικατασταθούν  με τρόφιμα, που περιέχουν  ακόρεστα λιπαρά που  βρίσκονται στα φυτικά έλαια, στους ξηρούς  καρπούς, στα λιπαρά ψάρια, στο αβοκάντο και σε άλλα τρόφιμα.

Επίσης, η πολλή  και συχνή χρήση της ζάχαρης, ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της φθοράς των δοντιών και να  προσθέσει επιπλέον θερμίδες στην διατροφή σας! Προσπαθήστε να αποφύγετε τους γλυκούς πειρασμούς και επιλέξτε φρούτα (φρέσκα ή και αποξηραμένα).