22Μαρ

Εστιατόριο Μελίλωτος | Μενού Ευ Εσθίειν = To φαγητό στα καλύτερά του!

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, μαζί με τον Κωνσταντίνο, σας συστήνουμε το νέο ξεχωριστό και πεντανόστιμο μενού μας, το Μελίλωτος Ευ Εσθίειν*, που ήρθε να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον (του εστιατορίου Μελίλωτος) και να εκτοξεύσει την εστίαση πολλά χρόνια μπροστά!

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σας αναφέρω με «λίγα λόγια και σταράτα» για το τι εστί «Chef Κωνσταντίνος Σιωπίδης-Εστιατόριο Μελίλωτος»! (για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε ήδη).

Λοιπόν, έχουμε και λέμε… Όσοι έχετε ήδη δοκιμάσει το φαγητό που μαγειρεύει καθημερινά στον Μελίλωτο, θα γνωρίζετε ότι οι συνταγές του είναι καθόλα υγιεινές, με τις πρώτες τους ύλες αποκλειστικά και μόνο Α’ ποιότητας! Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί και στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι, εφόσον μάθει ότι ένας μικρός Έλληνας παραγωγός φτιάχνει με πολλή αγάπη ένα προϊόν, το οποίο μπορεί να εντάξει στις συνταγές του!

Επίσης, η μοναδικότητά του και η «τρέλα» για καλό-ποιοτικό υλικό και κατ’ επέκταση ποιοτικό φαγητό, αγγίζει πολλές των περιπτώσεων την υπερβολή, λαμβάνοντας ακραίες αποφάσεις σαν αυτή που πήρε πέρυσι το καλοκαίρι… η οποία ήταν… να μην εντάξει καθόλου ντομάτα (άκουσον άκουσον… καλοκαίρι–Ελλάδα–Ελληνικό εστιατόριο– Αθήνα-κέντρο με την τουριστική περίοδο στο pick της) στο μενού του Μελίλωτου για τον εξής απλό λόγο όπως αναφέρει: ‘’Δεν άνοιξα με τα χέρια μου μια ντομάτα και να μυρίζει ντομάτα’’!!! Τόσο απλά!

Όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!!!

Και, συνεχίζω… αυτό το επαγγελματικό μας «πάντρεμα» προέκυψε όταν κάποια στιγμή ο Κωνσταντίνος σκεπτόταν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να πάει τις συνταγές του ένα βήμα παραπέρα, και του ήρθε αυτή η εξαιρετική (όπως αποδείχθηκε τελικά) ιδέα να δουλέψει μαζί μου και να ενώσουμε την εμπειρία μας και την «τρέλα» μας για την μαγειρική.

Από κοινού καταφέραμε να εξελίξουμε τις συνταγές του εστιατορίου, πολύ πολύ μπροστά στο μέλλον, διατηρώντας όμως την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του παρελθόντος! Ναι, εμείς στον Μελίλωτο (γιατί πλέον αποτελώ μέλος της ομάδας) κάνουμε βήματα εμπρός, έχοντας όμως το βλέμμα μας στραμμένο πίσω στις ρίζες μας!

Σήμερα, λοιπόν, και μετά από 2 μήνες μεθοδικής δουλειάς, έρευνας για ποιοτικά υλικά, πολλή μελέτη και αμέτρητες ώρες μαγειρέματος και δοκιμών, με μεγάλη τιμή και περηφάνεια σας παρουσιάζουμε το νέο πεντανόστιμο μενού Μελίλωτος Eυ Εσθίειν που δημιουργήθηκε για όλους εσάς ανεξαιρέτως!

Στη φιλοσοφία του μενού Μελίλωτος Ευ Εσθίειν περικλείονται συνταγές με χαμηλά λιπαρά και επιλογές τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με έμφαση στην επιλογή των καλύτερων και πιο υγιεινών-ποιοτικών υλικών.

Για τους παραπάνω λόγους, το μενού καθίσταται ιδανικό για όλους ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων (κατά περίπτωση) αθλητών-λάτρεων της άσκησης, εκείνων που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής-δίαιτας, ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 & 2, ατόμων με υπερλιπιδαιμίες (υψηλή χοληστερίνη), καθώς επίσης και όσων επιθυμούν ή πρέπει να επιλέξουν γεύματα ελεύθερα γλουτένης (gluten free) και χορτοφάγων (vegetarian), καλύπτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο όλες τις σύγχρονες ανάγκες-τάσεις διατροφής και προσφέροντας εντέλει μία ανεπανάληπτη εμπειρία φαγητού για όλους!

Γιατί για εμάς στον Μελίλωτο, το ευ εσθίειν και όλα όσα αυτό εμπερικλείει (το να τρως σωστά, υγιεινά, νόστιμα, απολαυστικά, χωρίς στερήσεις) είναι και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας!

Δείτε παρακάτω το μενού που με τόση αγάπη δημιουργήσαμε για όλους εσάς!

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να σας φιλοξενήσουμε στον Μελίλωτο και να το απολαύσετε!!!

Ευαγγελία Ζευκιλή                                                            Κωνσταντίνος  Σιωπίδης

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος / Food Blogger                  Executive Chef & Owner

Πέρα όμως του μενού που δημιούργησα σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή του, γιατί απλά θα εκπλαγείτε από την απλότητα, φυσική γεύση και νοστιμιά των συνταγών (θυμίζει φαγητό της Μαμάς)! Εγώ λατρεύω όλες τις συνταγές του και είμαι συχνή θαμώνας στον Μελίλωτο!

*Ευ Εσθίειν: Αρχαία Ελληνικά (Ετυμ: Να τρως καλά /σωστά)

Εστιατόριο Μελίλωτος: Μενού Ευ Εσθίειν: