21Μαρ

από δευτέρα Δίαιτα! │ Η αποθήκευση λίπους διαφέρει στα δυο φύλα!

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι γυναίκες πολεμούν το βάρος τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τους άντρες. Αυτό έχει να κάνει με την κατανομή του γυναικείου σώματος. Επειδή οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερα λιπαρά κύτταρα (λιπώδη ιστός) έχουν κατά συνέπεια, μεγαλύτερη μάζα λίπους σε σχέση με τους άνδρες. Το μέγεθος των λιποκυττάρων αυξάνει στις παχύσαρκες γυναίκες (και άνδρες).

Τελικά, οι γυναίκες τρέφονται διαφορετικά; Και… αν είναι έτσι, χρειάζονται μια διαφορετική μέθοδο για να χάσουν βάρος;

Παρατηρείται, ωστόσο, αύξηση και στον αριθμό των λιπαρών κυττάρων, κάτι που κάνει την παχυσαρκία παράξενη. Υπάρχει η πιθανότητα της μείωσης του μεγέθους των λιπαρών κυττάρων αλλά όχι αυτή της μείωσης του αριθμού τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το γυναικείο σώμα, πάνω από όλα, δημιουργεί νέα λιπαρά κύτταρα όταν ακολουθεί μία δίαιτα χαμηλών θερμίδων, σημάδι έλλειψης φαγητού στον οργανισμό που προκαλεί το ένστικτο της επιβίωσής του.

Το ποσοστό απώλειας βάρους μεταξύ των γυναικών και των ανδρών δεν είναι πάντα το ίδιο. Ακόμα και όταν καταναλώνουν ταυτόχρονα το φαγητό τους, ακόμα και αν τρώνε τα ίδια (είδη και ποσότητες). Η εξήγηση για αυτή την διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο οι ατομικοί παράγοντες επηρεάζουν την απώλεια βάρους. Κυρίως, έχει να κάνει με την διαφορετική κατανομή του λίπους και στην αυξημένη ευαισθησία στις ορμόνες, που έχουν οι γυναίκες.