10Νοέ

ιστορίες της Κουζίνας │ Νηστίσιμη μανιταρόπιτα!

Είτε νηστεύεις, είτε όχι, φτιάξε αυτή την νόστιμη και εύκολη μανιταρόπιτα και θα με θυμηθείς!

Υλικά που θα χρειαστείς:

2 φύλλα σφολιάτας

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλες κονσέρβες μανιτάρια ή 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους

3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες

1/2 ποτήρι κρασί

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Πώς να την φτιάξεις:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Πρόσθεσε λάδι σε ένα τηγάνι (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) και σόταρε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίξε τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα σβήνεις με το κρασί και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση. Πρόσθεσε την ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και άφησε το μείγμα να «τραβήξει» τα υγρά του. Στρώσε το φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο πιρέξ και ρίξε το μείγμα. Στην συνέχεια, σκέπασε με το δεύτερο φύλλο και χάραξέ το ελαφρώς. Bάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε στους 200°C, μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει (περίπου 45′- 50′ λεπτά). Την αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις.

Θερμίδες: Ένα μετρίου μεγέθους κομμάτι μανιταρόπιτα αποδίδει 260 θερμίδες (Kcal).

Καλή όρεξη!

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new