26Οκτ

ιστορίες της Κουζίνας | Χοιρινό στον φούρνο με πατάτες και πορτοκάλι! (Για τον Δημήτρη και την Δήμητρα ρε γαμώτο)!!!

Μεγάλη γιορτή σήμερα! Χρόνια Πολλά στον Δημήτρη και στην Δήμητρα! Να… μια καλή ευκαιρία για ένα «γιορτινό» φαγητό! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο και σου το προτείνω να το φτιάξεις ανεπιφύλακτα!

Είτε γιορτάζεις σήμερα (ανήμερα της γιορτής σου), είτε το Σαββατοκύριακο (κάποιοι «μεταφέρουν» την γιορτή τους) αξίζει να το εντάξεις στο εορταστικό μενού και να καταπλήξεις την οικογένεια και τους φίλους σου! Αυτά λοιπόν, μην χάνουμε χρόνο και πάμε να δούμε πώς να το φτιάξεις!

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό χοιρινό μπούτι (προτίμησε γάλακτος)
1 κιλό πατάτες
Χυμό από δύο πορτοκάλια
Χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) μουστάρδα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξεις:

Χάραξε το μπούτι σε μερίδες. Καθάρισε τις πατάτες, πλύνε καλά το κρέας και ρίξτα σε γάστρα ή σε ταψί και αλατοπιπερώσε.

Φτιάξε το μείγμα με τους χυμούς των πορτοκαλιών, του λεμονιού, το κρασί, το μέλι, την μουστάρδα και τα χτυπάς στο μίξερ πολύ καλά. Στη συνέχεια, τρίψε το σκόρδο και ρίξτο μέσα στο μείγμα.

Περίχυσε το μείγμα στη γάστρα ή στο ταψί και ανακάτεψέ το με τις πατάτες και το κρέας ώστε να πάει παντού και στο τέλος ρίξε το ελαιόλαδο.

Σκέπασε την γάστρα (στο ταψί σκέπασε με αλουμινόχαρτο) και ψήσε για 1,5′ ώρα στους 150°c-160°c και στη συνέχεια ψήσε για 1′ ώρα ακόμη με ανοιχτό καπάκι (χωρίς αλουμινόχαρτο στο ταψί) στους 180°c ώστε να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα! (γύρισε το κρέας και από την άλλη πλευρά ώστε να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα).

Θερμίδες; Στην σημερινή συνταγή δεν καταγράφω θερμίδες! Γιορτάζουμε!!!

Καλή απόλαυση!

ZEYKILH YPOGRAFH BLOG-new