04Δεκ

ιστορίες της Κουζίνας │ Πίτσα Μαργαρίτα «Mamma mia»!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 Για την βάση:

  • 300 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κουτάκι του γλυκού μάγια
  • 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 100ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Για την επικάλυψη:

  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 χούφτα ντοματίνια
  • Ελιές διχως κουκούτσι
  • Ρόκα (προαιρετικά)

Πώς να την φτιάξετε:

Φτιάχνουμε την βάση: Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, και το αλάτι. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και το λάδι. Παίρνουμε μία κουτάλα και ανακατεύουμε για να γίνει η ζύμη μαλακή. Έπειτα αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ρίχνουμε την ζύμη μας. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τοποθετούμε έπειτα την ζύμη μας, μέσα στο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει. Εάν όμως προτιμάμε λεπτή ζύμη, αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Φτιάχνουμε την σάλτσα: Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και το σκόρδο. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μια θερμοκρασία δωματίου.

Φτιάχνουμε την ζύμη: Εάν έχουμε αφήσει την ζύμη να φουσκώσει, τότε ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε δύο μπάλες, (την χωρίζουμε). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε 2 μεγάλους γύρους περίπου 25 cm πλάτος με έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι λεπτή δεδομένου ότι θα ψηθεί στον φούρνο και θα φουσκώσει. Παίρνουμε τους δύο γύρους ζύμης και τους βάζουμε σε φύλλα ψησίματος. Ο φούρνος καίει στους 220-240 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε την ζύμη μας και απαλά περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε το τυρί, την ντομάτα, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ταψί στο πρώτο ράφι του φούρνου και το αφήνουμε να ψηθεί για 8′-10′ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή. Όταν την βγάλετε απο τον φούρνο (προαιρετικά), ρίχνουμε από πάνω την ρόκα (της πάει πολύ)!

Καλή όρεξη!



Share This Story, Choose Your Platform!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email