06Μαΐ

Ιστορίες της κουζίνας | Ντοματίνια Γεμιστά με μους γαρίδας

Υλικά

20 μικρά ντοματίνια
20 μεσαίες γαρίδες
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
150 γρ. μαγιονέζα light
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματίνια με προσοχή και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι ή με το παριζιέν (ειδικό κουταλάκι).

Για τη μους γαρίδας

Βράζουμε αρχικά τις γαρίδες και έπειτα τις καθαρίζουμε από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο το ψαχνό τους. Ρίχνουμε στις γαρίδες τη σάλτσα ντομάτας, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει μους. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια γεμίζουμε τα ντοματάκια με τη μους γαρίδας.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]