04Μαΐ

Ιστορίες της κουζίνας | Insalata Caprese

Απλή, νόστιμη, αρωματική, με λίγα λιπαρά και ιταλική!

Υλικά

1 ντομάτα ώριμη
1 κομμάτι μοτσαρέλα
λίγο φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα σε φέτες λεπτές. Τοποθετούμε σε πιάτο εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας. Κόβουμε με το χέρι μας φυλλαράκια βασιλικού και τον ρίχνουμε από πάνω. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απολαμβάνουμε!

Άλλοι τρόποι σερβιρίσματος της Caprese, είναι οι εξής:

Κόψτε την ντομάτα κάθετα, αλλά μην τη διαχωρίσετε στο κάτω μέρος (το αποτέλεσμα να θυμίζει βεντάλια). Βάλτε τις φέτες μοτσαρέλας ανάμεσα από τις κομμένες φέτες της ντομάτας.

Κόψτε σε ροδέλες τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα. Σερβίρετε εναλλάξ για κάθε φέτα ντομάτας μια φέτα μοτσαρέλας επάνω της.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]