24Απρ

Ιστορίες της κουζίνας | Σαλάτα με καβούρι, γαρίδες και γκρέιπφρουτ

Υλικά

6 κουτ. ελαιόλαδο
3 κουτ. λευκό κρασόξυδο
χυμός 1 γκρέιπφρουτ
1 κουτ. γλ. μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κάπαρη
σάρκα από 2 φρέσκα καβούρια
200 γρ. γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες, με τις ουρίτσες τους
2 ροζ γκρέιπφρουτ σε φέτες
75 γρ. κάρδαμο ή μαρούλι

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύετε το κρασόξυδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό του γκρέιπφρουτ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κάπαρη, λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε σε μπολ την καβουρόσαρκα, λίγο από το μείγμα του λαδόξιδου και ανακατεύετε. Ακουμπάτε σε πιάτα μεγάλα στρογγυλά κουπάτ και γεμίζετε με το μείγμα του καβουριού. Αφαιρείτε το κουπάτ και σκεπάζετε με τις γαρίδες και τις φέτες του γκρέιπφρουτ. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα του λαδόξιδου, γαρνίρετε με το κάρδαμο και σερβίρετε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]