Ιστορίες της κουζίνας | Δροσερή σαλάτα με ρόκα, κουκουνάρι και σταφίδες
Υλικά
10 φύλλα μαρουλιού ή σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 μέτρια ψιλοκομμένη ντομάτα ή 4 λιαστές ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας βρασμένο καλαμπόκι
1 1/2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, φρέσκια ντομάτα) και κόβουμε με το χέρι τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους ή χρησιμοποιούμε κατευθείαν την λιαστή κόβοντας την αν είναι απαραίτητο. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω το καλαμπόκι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Δέκα λεπτά πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το αλάτι.
Διατροφικές πληροφορίες
Υγιεινή, πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα. Συνδυάζει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών και των λαχανικών. Όσοι είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς ή για άλλους λόγους υγείας δεν μπορούν να καταναλώσουν ξηρούς καρπούς, απλά αφαιρείται από τη σαλάτα τα υλικά αυτά. Η πρόσληψη της ντομάτας (φρέσκια ή αποξηραμένη, η λεγόμενη λιαστή ντομάτα) είναι πολύ πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο δίνει στον οργανισμό πολύτιμα στοιχεία και βοηθά σημαντικά στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε μαχαίρι ή να ψιλοκόβετε τα πράσινα λαχανικά γιατί χάνουν ένα μεγάλο μέρος από τα πολύτιμα συστατικά τους.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media