Ιστορίες της κουζίνας | Jambalaya
Υλικά
1 φακελάκι (125 γρ.) μακρύκοκο ρύζι
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κούπες απλή σάλτσα ντομάτας
250 γρ. φέτες καπνιστής γαλοπούλας ψιλοκομμένες
400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κότας
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ κουταλάκι του γλυκού μάραθο
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το μάραθο. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι προβρασμένο για 10 λεπτά, τον ζωμό της κότας, τις φέτες γαλοπούλας. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και το ταμπάσκο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο φούρνο. Το σερβίρουμε ζεστό.
Διάρκεια: Περίπου 40 λεπτά
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media