11Μαρ

Ιστορίες της κουζίνας | Η πιο νόστιμη Ντοματόσουπα Βελουτέ που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 6 άτομα)

1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 δεματάκι από αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, σέλινο, δάφνη κ.λπ.)
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τη φτιάξετε:

Ζεματίζετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τα υγρά και τις κόβετε κομματάκια. Τις αφήνετε για λίγο σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3’ – 4’ λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά χόρτα, τον ντοματοχυμό και το ζωμό λαχανικών. Βράζετε για 20’  λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ αφού αφαιρέσετε τα αρωματικά χόρτα και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς για 5’ λεπτά. Κατεβάζετε από την εστία, τη μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε (αν θέλετε) με φρέσκα μυρωδικά ή κρουτόν.

Σερβίρετε και καλή όρεξη!

Θερμίδες: Μια μερίδα ντοματόσουπα βελουτέ (1/6 συνταγής) αποδίδει περίπου 160 θερμίδες (kcal).