26Φεβ

Ο μαϊντανός δρα ενάντια στη γήρανση των κυττάρων μας!

Ο μαϊντανός όπως πολλοί γνωρίζετε περιέχει και αρκετή βιταμίνης C, την βιταμίνη δηλαδή που συμβάλει στην αμυντική θωράκισή του οργανισμού μας από τις ιώσεις και όχι μόνο. Περιέχει επίσης και λιγότερο γνωστά σε πολλούς συστατικά όπως είναι η Ευγενόλη, όπως επίσης και Λουτεολίνη που ανήκει στην οικογένεια των Φλαβονοειδών.

Τα συστατικά αυτά όπως μας δείχνουν πρόσφατες μελέτες σε πειραματόζωα, καταπολεμούν τον σχηματισμό των όγκων στους λεμφαδένες. Είναι επίσης και προστατευτικά από διάφορα χημικά, καθώς εξουδετερώνουν καρκινογόνους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα βενζοπυρένια του τσιγάρου. Επίσης μια άλλη ουσία που περιέχει ο μαϊντανός, η λεγόμενη μυριστισίνη, φαίνεται ότι ενεργοποιεί τους μηχανισμούς εκείνους, που μας προστατεύουν από τη γήρανση των κυττάρων μας.

Για να προστατέψουμε αυτά τα πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά που περιέχει πρέπει να τον καταναλώνουμε αν είναι δυνατό σε ωμή μορφή και να αποφεύγουμε το μαγείρεμά του. Χρησιμοποιείται λοιπόν τον μαϊντανό καθημερινά και άφοβα. Είναι ακόμα ένα πολύτιμο όπλο στην προστασία της υγείας μας.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]