25Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Πατατόσουπα βελουτέ

Υλικά

1 Κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουταλιά του καφέ σπόρους κύμινο
1 ή 2 μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
2 κούπες ζωμό κότας
2 κούπες γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κούπα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
αλάτι και
άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες σε νερό που κοχλάζει για 25 λεπτά περίπου, σουρώστε και βάλτε τις στο πλάι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ρίξτε το τζίντζερ, το κύμινο, τις καυτερές πιπερίτσες και ψήστε για 3 λεπτά περίπου. Σε ένα multi βάλτε τις πατάτες, το μείγμα των μπαχαρικών και μία κούπα ζωμό κότας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το κρεμώδες μείγμα, τον υπόλοιπο ζωμό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε το φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε όσο είναι ακόμα καυτό.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]