13Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Valentine’s Menu

Χρόνια πολλά στον έρωτα και στην αγάπη όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ξεχωριστά. Δείξτε την αγάπη σας όλο το χρόνο φροντίζοντας να το κάνετε πράξη κάθε μέρα. Happy Valentine’s Day!

Και επειδή ο έρωτας περνά από το στομάχι, σας προτείνουμε για το γεύμα του Αγ. Βαλεντίνου 2 ελαφριά και νόστιμα πιάτα που δεν θέλουν ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας, παρά μόνο πολύ καλή διάθεση!!!

1. Σαλάτα με ρόκα, σταμναγκάθι και ρόδι

salata-roka-rodi
Υλικά

Σπανάκι κομμένο
1 ματσάκι σταμναγκάθι
1 ματσάκι φύλλα ρόκας
1/3 φλιτζ. σπόρους από ρόδι
1/3 φλιτζ. κουκουνάρι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
3 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε σχολαστικά όλες τις πράσινες σαλάτες και τις στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μεσαίου μεγέθους βάζουμε όλα τα λαχανικά, το ρόδι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε.

Χτυπάμε όλα τα υγρά για τη σος μέχρι να γίνει κρέμα και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα, την τοποθετούμε σε σαλατιέρα και σερβίρουμε αμέσως.

2. Linguine με γαρίδες και σπαράγγια

linguin-garides
Για 2 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

1 ½ κούπας γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
6 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
250γρ. linguine
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο εσαλότ ψιλοκομμένο
¼ κούπας ζουμί από τις γαρίδες
¼ κούπας λευκό κρασί
½ κούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Λίγο αλάτι
Ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε ολόκληρες τις γαρίδες (με τα κεφάλια τους) σε μια κατσαρόλα και κρατήστε το ζουμί τους. Κρατήστε επιπλέον ¼ της κούπας ζουμί για τη σάλτσα. Φροντίστε να σουρώσετε το ζουμί εάν υπάρχουν τυχόν υπολείμματα από κέλυφος κτλ.
  2. Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τις δίπλα.
  3. Βράστε τα μακαρόνια στο ζουμί από τις γαρίδες σύμφωνα με τους χρόνους προετοιμασίας της συσκευασίας.
  4. Βράστε τα σπαράγγια έως να μαλακώσουν. Βουτήξτε τα κατευθείαν σε παγωμένο νερό. Έτσι σταματάτε τη διαδικασία μαγειρέματος και παραμείνει ζωντανό το πράσινο χρώμα τους.
  5. Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα εσαλότ. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε περίπου για 2 λεπτά.
  6. Προσθέστε ¼ ζουμί από τις γαρίδες, ανακατέψτε και μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό.
  7. Προσθέστε το λευκό κρασί, αλάτι και το ροζ πιπέρι.
  8. Αφήστε να μαγειρευτούν έως ότου μειωθούν τα υγρά στο μισό.
  9. Προσθέστε τις γαρίδες, τα σπαράγγια, λίγη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
  10. Ρίξτε και τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]