Ιστορίες της κουζίνας | Κοτόπουλο γεμιστό με λαχανικά
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα & 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά
1 κιλό (περίπου) κοτόπουλο
4 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Για τη γαρνιτούρα των λαχανικών
2 κομμένα κρεμμύδια σε τέταρτα
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή χοντρά κομμάτια
200 γρ, μανιτάρια ολόκληρα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το ψωμί με το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το μισό λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό και το ράβετε καλά. Αλείφετε εξωτερικά το κοτόπουλο με βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι και το αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στους 180°C για 50′-60′ μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά της γαρνιτούρας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 10′, τους προσθέτετε το θυμάρι και το σκόρδο και αφήνετε να τηγανισθούν για 15′ ακόμη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά για να μη λιώσουν. Σερβίρετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το συνοδεύετε με τη γέμισή του και τη γαρνιτούρα των λαχανικών.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media