02Φεβ

Ιστορίες της κουζίνας | Καλαμάρια με σάλτσα σέρι

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
16 ασπρισμένα αμύγδαλα
4-5 κλωστές σαφράν
½ φλιτζάνι ξηρό σέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με το σαφράν. Καθώς τα χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε και το σέρι. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και τα καλαμαράκια. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας νερό, εάν χρειαστεί. Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, εάν θέλουμε.

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]