Ιστορίες της κουζίνας | Μπιφτέκια γαλοπούλας
Για 4 άτομα
Υλικά
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 φλ. τριμμένο κολοκύθι
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. φρέσκια ψίχα ψωμιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μίξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, την ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Ζυμώστε καλά τον κιμά και φτιάξτε 4 με 6 μπιφτέκια. Αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Ψήστε τα στην ψηστιέρα σε μέτρια ως δυνατή φωτιά. Αφήστε τα για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν. Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα χάσουν τα υγρά τους και γίνουν στεγνά.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media