Ιστορίες της κουζίνας | Insalata con salmone affumicato e cocomeri
Δροσερή και υγιεινή σαλάτα με καπνιστό σολομό και αγγούρι
Υλικά
Σολομός
2 μέτρια αγγούρια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και λεπτοκομμένα
1 κουτ. σούπας αλάτι
¼ κούπας ξύδι ρυζιού
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου (κονιορτοποιημένους στο γουδί)
¼ κουτ. γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι
κλαράκι φρέσκου άνηθου για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε τη σαλάτα, βάλτε τα αγγούρια σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε αλάτι. Αφήνετε για μια ώρα περίπου να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνετε για 5 λεπτά να «στεγνώσουν» από τα υγρά τους. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το ξύδι ρυζιού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κλωναράκια του άνηθου (είναι για το γαρνίρισμα). Καλύψτε το μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 έως 3 ώρες στο ψυγείο ανακατεύοντας σταδιακά.
Σε μια ωραία ορθογώνια πιατέλα τοποθετείστε τη σαλάτα από τη μια πλευρά και τις φέτες του σολομού από την άλλη. Διακοσμείστε με κλωναράκια φρέσκου άνηθου. Συνοδεύεται με κράκερ ή μαύρη μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες: 172kcal
Λίπος: 6.8g
Πρωτεΐνες: 24.6g
Υδατάνθρακες: 1.6g
Ίνες: 0.1g
Χοληστερόλη: 51mg
Σίδηρος: 0.7mg
Νάτριο: 523mg
Ασβέστιο: 43mg
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media