19Ιαν

Ιστορίες της κουζίνας | Γαλοπούλα σε Αραβική Πίτα

Για 3 άτομα

(320 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά

450 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκ. κύμινο
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι γιαούρτι (αγελάδος με μηδέν λιπαρά)
3 Αραβικές πίτες

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κύβους ή σε μπουκίτσες. Καθαρίστε και κόψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ζεματίστε τις μπουκιές της γαλοπούλας σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου και βγάλτε τις. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε την τζίντζερ και το κύμινο. Ανακατέψτε και ρίξτε το ζωμό και τη γαλοπούλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τις πίτες στη μέση, ανοίξτε τις και γεμίστε τις με το μίγμα της γαλοπούλας. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με φρέσκα λαχανικά τις αρεσκείας σας!

 

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ιδρυτής Light Life

 

[title size=”2″]Contact Me[/title]