Ιστορίες της κουζίνας | Ριζότο αλα μιλανέζε
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 πακετάκι αποξηραμένα μανιτάρια porcini (20 gr)
1 ποτήρι λευκό κρασί
ρύζι σπυρωτό
σαφράν
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομματάκια και τα βάζουμε για λίγο σε ζεστό νερό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, σουρώνουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Δεν πετάμε το ζουμί τους.
Ρίχνουμε και το ρύζι. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη και «σβήνουμε» με το κρασί. Ρίχνουμε το ζουμί από τα μανιτάρια. Το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά με μεσαία θερμοκρασία. Μόλις βράσει το ρύζι, ετοιμάζουμε το σαφράν.
Σε μισό φλιτζανάκι ζεστό νερό ρίχνουμε το σαφράν, ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί και το ρίχνουμε στο ριζότο.
Ανακατεύουμε, τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε!!
(προεραιτικά) Πασπαλίζουμε με τυρί.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media