Ιστορίες της κουζίνας | Scaloppine Piccata
Υλικά
Για την σάλτσα:
1 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τα Scaloppine:
8 λεπτές φέτες μοσχάρι (σνίτσελ)
Αλάτι & πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε μαζί τον ζωμό με το κρασί μέχρι τα υγρά να είναι περίπου ¾ φλιτζανιού ή περίπου 3-4 λεπτά.
Ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι σε ένα ποτήρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας. Βράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λεμόνι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε την σάλτσα ζεστή.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα scaloppini και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι grill και το τοποθετούμε σε υψηλή φωτιά μέχρι να καπνίσει ελάχιστα.
Ψήνουμε τα scaloppine για ½ – 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, λίγα-λίγα χωρίς να τα στριμώχνουμε στο τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media