Ιστορίες της κουζίνας | Ψάρι “αλά σπετσιώτα” φούρνου
Υλικά
6 φέτες συναγρίδας (ή άλλο μεγάλο ψάρι)
¼ κούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
5 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. ώριμες ντομάτες περασμένες από την σήτα
½ κούπα άσπρο κρασί
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Σοτάρουμε ελαφρά με το υπόλοιπο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και μετά το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει.
Περιχύνουμε το ψάρι με την σάλτσα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Μοιράζουμε τον μαϊντανό πάνω από τις φέτες του ψαριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media