Ιστορίες της κουζίνας | Panacotta vanilla light
Ελαφρύ γλυκό με λιγότερες θερμίδες από την κανονική του έκδοση!
Υλικά
150ml γάλα 0%
20 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
5ml λικέρ πορτοκάλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60 γραμμαρίων και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media