Tagliatelle con piselli, pancetta e pesto
Ταλιατέλες με πανσέτα, αρακά και σάλτσα πέστο
Για 2 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος : 10 λεπτά
Υλικά
130g καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
250g φρέσκες ταλιατέλες
125g φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
2 κουτ. σούπας φρέσκια σάλτσα πέστο
Φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Τηγανίστε σε αντικολλητικό τηγάνι την πανσέτα έως ότου αλλάξει χρώμα προς το καφέ.
Εν τω μεταξύ, βράστε για 10 λεπτά τις ταλιατέλες και σουρώστε τις. Προσθέστε τον αρακά στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατέψτε και ρίξτε το πάνω από τις ταλιατέλες. Προσθέστε τη σάλτσα πέστο από πάνω και σερβίρετε. Τρίψτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάλτε για γαρνίρισμα φρέσκα φύλλα βασιλικού εάν το επιθυμείτε.
Διατροφικό σχόλιο
Ανά μερίδα: 750 θερμίδες
38g λίπος
14g κορεσμένα λίπη
71g υδατάνθρακες
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media