ιστορίες της Κουζίνας │ Pasta Pepporanata
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που είναι πιο εύκολο να το ετοιμάσεις παρά να το προφέρεις!
Υλικά
1 ½ κούπας κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 ½ κούπας πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 ½ κούπας κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 ½ κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στη μέση, αφαιρείτε τη φύτρα)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπαγγέτι ολικής άλεσης βρασμένα και ζεστά
¼ κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα καλής ποιότητας (ζητείστε Parmiggiano Reggiano)
Εκτέλεση
Βράστε τα σπαγγέτι (περίπου 8 λεπτά) σε χρόνους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου γιατί δίνουν πικρή γεύση και κάνουν βαρύ το φαγητό. Το σκόρδο στα περισσότερα φαγητά μπαίνει για νοστιμιά στο σοτάρισμα και έπειτα πετιέται.
Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και αφήστε (για περίπου 20 λεπτά) σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα των λαχανικών να γίνει πολύ μαλακό και να πάρει ένα καφέ χρώμα. Ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατέψτε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα σπαγγέτι και σερβίρετε τις μερίδες σε ένα λευκό τετράγωνο μεγάλο πιάτο. Προαιρετικά ρίξτε και την παρμεζάνα από πάνω.
Tip
Μην παραλείψετε την προσθήκη της καστανής ζάχαρης, σε αυτή τη συνταγή. Καραμελώνει τα λαχανικά και δίνει μια πλούσια γεύση στο όλο πιάτο. Εάν για κάποιο λόγο θεωρείτε πως είναι πολύ γλυκό για εσάς μπορείτε να προσθέσετε έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο τέλος.
Ευαγγελία Ζευκιλή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρυτής Light Life
[title size=”2″]Contact Me[/title]
Social media